czwartek, 5 marca 2015

Jabłka pod pierzyną wg Iwonki Teściowej Ewy:) z moją modyfikacją oczywiście:)

Prostota i dobroć tej pyszności wspaniała!

Potrzebujemy: jabłka (wg chęci, uznania, możliwości posiadania:)

Blaszkę lub naczynie żaroodporne smaruję masłem. Kroję jabłka w ósemki (można dodać gruszki, banany i w ogóle...). Posypuję cukrem trzcinowym (białym jak nie mam tamtejszego), skrapiam cytryną, posypuję cynamonem........

Kruszonkę robię na "oko" Mąka, cukier, masło. Wykruszam na owoce! Około 30 minut 160-170 stopni.

I ODJAZD SMAKOWY!

Smacznego życzę. Robi się szybko i sprawnie.




A To poduszka na zamówienie dla Nowożeńców! 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz